Vesti

U Šekspirovoj ulici u Beogradu otvoreno spomen obeležje u čast slavnog srpskog komediografa Branislava Nušića

5 jun 2020

Slavni srpski komediograf Branislav Nušić dobio je 4. juna još jedno spomen-obeležje - u Šekspirovoj ulici broj 1, u Beogradu, gde je živeo poslednju godinu svog života, svečano je otkriven rasvetni stub sa spomen-tablom posvećenom velikom piscu.

Reč je o zajedničkoj akciji Doma kulture Ivanjica i „Nušić fondacije", na inicijativu piščevog unuka Ivana Predića, člana Upravnog odbora fondacije. 

Ispred kuće u kojoj je nekada živeo Nušić, održana je i mala svečanost u kojoj su učestvovali upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić, prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu Radmila Živković, glumac Pozorišta na Terazijama Milan Milosavljević, Marina Grujić, nosilac „Ben Akibinog besedničkog venca“ i pobednik državnog takmičenja u besedništvu, direktor ivanjičkog Doma kulture Milan Krunić i predsednik Umetničkog saveta Nušić fondacije profesor Raško Jovanović.

Ovaj događaj upriličen je povodom dva značajna datuma – devet decenija od prvog izvođenja „Gospođe ministarke“ i 85 godina od prvog izdanja „Retorike“.