Вести

УЧЕНИЦА ЈОВАНА ЛУЧИЋ ПОБЕДИЛА НА ДЕЧИЈЕМ ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ „ЧАРОБНА ФРУЛА“

15 јун 2015

Ученица VI 3 разреда Основне школе „Зага Маливук“ из Београда Јована Лучић победила је на ликовном конкурсу организованом поводом премијере опере „Чаробна фрула“.
У најјужи избор ушло је 11 цртежа, а одлуку о победнику донео је жири састављен од реномираних уметника, чланова Народног позоришта у Београду.
Конкурс, који је трајао од 15. маја до 1. јуна, био је намењен  ученицима узраста од 10 до 14 година (V-VIII разред), и имао је за циљ популарисање позоришта и оперске уметности код деце, као и развијање уметничких афинитета.
Народно позориште, као организатор конкурса, захваљује се свим ученицима и наставницима на учешћу, а посебне похвале упућује на адресу Основне школе „Зага Маливук“ због квалитета и броја пристиглих радова.
Награђена ученица добила је пет, а осталих десет ђака по две улазнице за премијерно извођење „Чаробне фруле“.
Такође, победнички рад је укључен у сценографију представе.
Свих 11 награђених радова биће изложено у холу партера Велике сцене Народног позоришта сваки пут уочи извођења ове опере, у периоду од 19 до 19,30 часова.
Опера Волфганга Амадеуса Моцарта „Чаробна фрула“, под диригентском управом Стефана Зекића и у режији Иване Драгутиновић Маричић, биће премијерно изведена у среду 17. јуна на Великој сцени.
М.Б.

Списак награђених ученика:
Јована Лучић
Теодора Поморац
Катарина Несторовић
Андрија Ковачевић
Алекса Савић
Горан Богдановић
Ивана Илић
Александар Симић
Јована Мијачевић
Анастасија Радак
Филип Бојовић