Vesti

UČENICA JOVANA LUČIĆ POBEDILA NA DEČIJEM LIKOVNOM KONKURSU „ČAROBNA FRULA“

15 jun 2015

Učenica VI 3 razreda Osnovne škole „Zaga Malivuk“ iz Beograda Jovana Lučić pobedila je na likovnom konkursu organizovanom povodom premijere opere „Čarobna frula“.
U najjuži izbor ušlo je 11 crteža, a odluku o pobedniku doneo je žiri sastavljen od renomiranih umetnika, članova Narodnog pozorišta u Beogradu.
Konkurs, koji je trajao od 15. maja do 1. juna, bio je namenjen  učenicima uzrasta od 10 do 14 godina (V-VIII razred), i imao je za cilj popularisanje pozorišta i operske umetnosti kod dece, kao i razvijanje umetničkih afiniteta.
Narodno pozorište, kao organizator konkursa, zahvaljuje se svim učenicima i nastavnicima na učešću, a posebne pohvale upućuje na adresu Osnovne škole „Zaga Malivuk“ zbog kvaliteta i broja pristiglih radova.
Nagrađena učenica dobila je pet, a ostalih deset đaka po dve ulaznice za premijerno izvođenje „Čarobne frule“.
Takođe, pobednički rad je uključen u scenografiju predstave.
Svih 11 nagrađenih radova biće izloženo u holu partera Velike scene Narodnog pozorišta svaki put uoči izvođenja ove opere, u periodu od 19 do 19,30 časova.
Opera Volfganga Amadeusa Mocarta „Čarobna frula“, pod dirigentskom upravom Stefana Zekića i u režiji Ivane Dragutinović Maričić, biće premijerno izvedena u sredu 17. juna na Velikoj sceni.
M.B.

Spisak nagrađenih učenika:
Jovana Lučić
Teodora Pomorac
Katarina Nestorović
Andrija Kovačević
Aleksa Savić
Goran Bogdanović
Ivana Ilić
Aleksandar Simić
Jovana Mijačević
Anastasija Radak
Filip Bojović