Вести

„Успаванка за Алексију Рајчић“ награђена на „Буциним данима“

27 јун 2022

Представа „Успаванка за Алексију Рајчић”, по тексту Ђорђа Kосића и у режији Југа Ђорђевића, освојила је Награду „Милан Миња Обрадовић“ за најбољу продукцију позоришне представе на Фестивалу „Буцини дани“ у Александровцу.  

Једногласну одлуку донео је жири којим је председавала глумица Исидора Минић, а чланови су били, њен колега, Милорад Мики Дамјановић и театролог Зоран Максимовић.

Праизведба представе „Успаванка за Алексију Рајчић”, у чијем средишту је тема о злостављаној жени која је починила убиство, а у затвору осетила слободу, одржана је 30. априла ове године на Сцени „Раша Плаовић" у драмско-музичкој форми, са Вањом Ејдус у насловној улози. 

У подели су и Ива Милановић, Новак Радуловић (Хоровође) и Сара Ристић, Невена Милошевић, Вера Зечевић, Младен Лукић, Горан Милошевић и Данијела Милошевић (Хор). 

Комад „Успаванка за Алексију Рајчић” награђен је на конкурсу Стеријиног позорја за оригинални домаћи драмски текст 2020. године.

Народно позориште у Београду реализовало је праизведбу у копродукцији са Стеријиним позорјем и Фондацијом „Нови Сад – Европска престоница културе” 2022.