Vesti

„Uspavanka za Aleksiju Rajčić“ nagrađena na „Bucinim danima“

27 jun 2022

Predstava „Uspavanka za Aleksiju Rajčić”, po tekstu Đorđa Kosića i u režiji Juga Đorđevića, osvojila je Nagradu „Milan Minja Obradović“ za najbolju produkciju pozorišne predstave na Festivalu „Bucini dani“ u Aleksandrovcu.  

Jednoglasnu odluku doneo je žiri kojim je predsedavala glumica Isidora Minić, a članovi su bili, njen kolega, Milorad Miki Damjanović i teatrolog Zoran Maksimović.

Praizvedba predstave „Uspavanka za Aleksiju Rajčić”, u čijem središtu je tema o zlostavljanoj ženi koja je počinila ubistvo, a u zatvoru osetila slobodu, održana je 30. aprila ove godine na Sceni „Raša Plaović" u dramsko-muzičkoj formi, sa Vanjom Ejdus u naslovnoj ulozi. 

U podeli su i Iva Milanović, Novak Radulović (Horovođe) i Sara Ristić, Nevena Milošević, Vera Zečević, Mladen Lukić, Goran Milošević i Danijela Milošević (Hor). 

Komad „Uspavanka za Aleksiju Rajčić” nagrađen je na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst 2020. godine.

Narodno pozorište u Beogradu realizovalo je praizvedbu u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem i Fondacijom „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” 2022.