Вести

УСПЕШАН НАСТУП ЉУБИШЕ ЈОВАНОВИЋА У ОКВИРУ ЦИКЛУСА „КОНЦЕРТИ“

13 децембар 2010

У оквиру циклуса „Концерти“, у уторак 21. децембра у Музеју Народног позоришта у Београду, наступио је познати флаутиста Љубиша Јовановић.

После кратке поздравне речи управника Народног позоришта Божидара Ђуровића, присутнима се обратио и Јовановић који је истакао да је веома срећан што ће одржати концерт под кровом некадашње матичне куће у којој је провео незаборавних 15 година.
Веома успешно и надахнуто извођење одабраних композиција Телемана, Јосифа, Дебисија, Стефановића, Баха... публика је наградила дуготрајним и срдачним аплаузом.
Јовановић је дипломирао и магистрирао у Београду код професора Миодрага Азањца, а током досадашње каријере радио је као соло флаутиста Београдске опере и балета (1978-’88), Симфонијског оркестра Радио Телевизије Београд (1988-’89.) и Београдске филхармоније (1989-2004.). На Факултету музичке уметности у Београду је запослен  од 1993. године,  сада у звању редовног професора флауте. Од 2002. до 2009. године био је продекан за уметничко - научни рад на ФМУ. Оснивач је и председник Професионалног ансамбла ФМУ Camerata Serbica.
М.Б.