Вести

Успешан наступ оперских и балетских уметника из Народног позоришта на отварању манифестације “Дани Србије и Српске у Аустрији” у Бечу

6 октобар 2019

Прваци Опере Народног позоришта у Београду Јадранка Јовановић, Јасмина Трумбеташ Петровић и Дејан Максимовић, диригент Стефан Зекић. те солисти Балета Татјана Татић и Игор Пастор наступили су 4. октобра с великим успехом на свечаном отварању манифестације “Дани Србије и Српске у Аустрији", у престижном здању  “Kурсалон Хубнер” у Бечу.

Наши уметници, награђени су бурним аплаузом од публике у препуној сали у којој су били и бројни званичници Србије, РС и Аустрије.  

После наступа, у нашој амбасади у Бечу, били су гости амбасадора Републике Србије у Аустрији господина Небојше Родића.

У наредне три и по недеље, до 30. октобра, на манифестацији ће кроз разне програме, бити представљена култура и уметност Републике Србије и Републике Српске.

Планирана су, између осталог, гостовања позоришта из Београда и Бањалуке, као и отварање неколико изложби и одржавање концерата.

Манифестацију организују Амбасада Републике Србије у Аустрији, Представништво Републике Српске у Аустрији и Заједница српских клубова у Бечу.
М.Б.