Вести

Вањи Ејдус Награда „Зоран Радмиловић“ за најбоље глумачко остварење на 31. „Данима Зорана Радмиловића“

24 октобар 2022

Награда „Зоран Радмиловић“ за најбоље глумачко остварење на 31. Фестивалу „Дани Зорана Радмиловића“ у Зајечару припала је глумици Народног позоришта у Београду Вањи Ејдус за улогу Алексије Рајчић у представи „Успаванка за Алексију Рајчић", по тексту Ђорђа Kосића и у режији Југа Ђорђевића.

Одлуку о лауреату овог престижног признања донео је, већином гласова, стручни жири којим је председавао театролог Мирослав Радоњић, а чланови су били драмска уметница Тања Бошковић и др  Душко Љуштина.

Подсећамо да је исти жири, четвртог такмичарског дана Фестивала, доделио Вањи Ејдус и „Зоранов брк“ – Награду за најбољег глумца вечери.

Праизведба „Успаванке за Алексију Рајчић”, у чијем средишту је тема о злостављаној жени која је починила убиство, а у затвору осетила слободу, одржана је 30. априла ове године на Сцени „Раша Плаовић" у драмско-музичкој форми.

Народно позориште у Београду реализовало је ову представу у копродукцији са Стеријиним позорјем и Фондацијом „Нови Сад – Европска престоница културе” 2022.