Вести

Велики успех Ибсенове „Норе“ на гостовању у Подгорици

8 март 2023

Чувени комад норвешког класика Хенрика Ибсена „Нора – Луткина кућа“, у режији и адаптацији Татјане Мандић Ригонат, још једном је потврдио своју вредност, 8. марта на сцени Црногорског народног позоришта у Подгорици.

Одушевљена публика испратила је вишеминутним бурним аплаузом протагонисте представе која никога не оставља равнодушним, јер захтева веома прецизан и храбар став од оних који је играју и поставке која ће „испровоцирати“ оне који је гледају.

Гостовање ансамбла Драме Народног позоришта у Београду одржано на Међународни дан жена, додатно је појачало усхићење гледалаца у препуној сали с обзиром на то да ова представа, која је од премијере 23. децембра 2021. године за веома кратко време стекла велику наклоност критике и публике, јасно указује да сваки појединац има право на слободу и самосталност.

Улоге су остварили Нада Шаргин (Нора Хелмер), Ненад Стојменовић (Торвалд Хелмер, адвокат, Норин супруг), Хаџи Ненад Маричић (Доктор Ранк), Kатарина Марковић (Госпођа Kристина Линде), Горан Јевтић (Адвокат Нилс Kрогстад) и Јелена Благојевић (Слушкиња).