Vesti

Veliki uspeh Ibsenove „Nore“ na gostovanju u Podgorici

8 mart 2023

Čuveni komad norveškog klasika Henrika Ibsena „Nora – Lutkina kuća“, u režiji i adaptaciji Tatjane Mandić Rigonat, još jednom je potvrdio svoju vrednost, 8. marta na sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici.

Oduševljena publika ispratila je višeminutnim burnim aplauzom protagoniste predstave koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, jer zahteva veoma precizan i hrabar stav od onih koji je igraju i postavke koja će „isprovocirati“ one koji je gledaju.

Gostovanje ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu održano na Međunarodni dan žena, dodatno je pojačalo ushićenje gledalaca u prepunoj sali s obzirom na to da ova predstava, koja je od premijere 23. decembra 2021. godine za veoma kratko vreme stekla veliku naklonost kritike i publike, jasno ukazuje da svaki pojedinac ima pravo na slobodu i samostalnost.

Uloge su ostvarili Nada Šargin (Nora Helmer), Nenad Stojmenović (Torvald Helmer, advokat, Norin suprug), Hadži Nenad Maričić (Doktor Rank), Katarina Marković (Gospođa Kristina Linde), Goran Jevtić (Advokat Nils Krogstad) i Jelena Blagojević (Sluškinja).