Вести

ЗАЈЕЧАРСКА “КАРОЛИНА НОЈБЕР” ЗА БЕОГРАДСКУ ПУБЛИКУ И КАМЕРЕ РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ

2 новембар 2011

Позориште Тимочке крајине “Зоран Радмиловић” из Зајечара гостовало је у среду 2. новембра на Великој сцени са комадом “Каролина Нојбер” уз присуство камера Радио телевизијe Србије.

На трагу инспиративне животне историје славне немачке глумице-реформаторке из средине осамнаестог века, Каролине Нојбер, писац Небојша Ромчевић гради тоталну и вишезначну драмску алегорију о међусобним суочавањима, преплитањима и искушавањима позоришног механизма и друштвеног контекста. Након мукотрпне борбе у којој је жртвовала све, Каролина Нојбер је постала једна од хероина постмодерног друштва али и икона новог начина схватања позоришне уметности.
Београдска публика наградила је актере овог комада, у режији Милоша Јагодића, дуготрајним и громогласним аплаузом.
Улоге су остварили Биљана Ђуровић (Каролина Нојбер), Милош Ђуричић (Јохан Нојбер), Милутин Вешковић (Јохан Готшед), Драгана Јовановић (Госпођа Готшед), Отац (Предраг Грбић), Шпигелберг (Владимир Милошевић) и Наташа Петровић (Маргарета Хофман).
У циљу промоције најбољих позоришних остварења насталих на сценама у Србији, Радио телевизија Србије снимила је у целини ову представу која је премијерно изведена у Зајечару 16. октобра прошле године. На тај начин, наш Јавни сервис наставио је свој концепт, започет 26. марта ове године са Нушићевом комедијом „Пут око света“ Крушевачког позоришта да значајне наслове из унутрашњости који гостују на Великој сцени Народног позоришта сними за потребе свог драмског програма.
М.Б.