Vesti

ČLANOVI JAPANSKE GRUPE „VARIKI“ POSETILI MUZEJ NARODNOG POZORIŠTA

11 februar 2011

Članovi tradicionalne japanske grupe „Variki“ posetili su u petak 11. februara, nekoliko časova uoči koncerta na Velikoj sceni, Muzej Narodnog pozorišta u Beogradu.

Domaćin umetnicima iz „Zemlje izlazećeg sunca“ bila je kustoskinja i autorka „Prve postavke“ Zorica Janković koja ih je upoznala sa bogatom istorijom Nacionalnog teatra, kao i sa radom i aktivnostima Muzeja otvorenog 22. novembra prošle godine, za 142. rođendan Nacionalnog teatra.
Gosti iz Japana bili su veoma zadovoljni posetom, a posebno su bili oduševljeni što im se, sticajem okolnosti,ukazala prilika da upoznaju oskarovca Jiržija Mencla koji je u toku dana doputovao u Beograd. Naime, slavni češki reditelj narednih dana počeće sa ansamblom Opere Narodnog pozorišta rad na operi „Zaljubljen u tri narandže“ čija je premijera planirana za 6. april na Velikoj sceni.
U okviru mini turneje, grupa „Variki“, pored nastupa 11. februara u Narodnom pozorištu, održaće koncerte u  Domu kulture u Senti i u Dnevnom boravku za odrasle osobe s posebnim potrebama u Beogradu.
M.B.