Vesti

DRAMA „BIZARNO“ UČESTVUJE NA 23. POZORIŠNOM MARATONU U SOMBORU

10 jun 2015

Drama „Bizarno“, po tekstu Željka Hubača, u režiji Snežane Trišić, učestvovaće na 23. Pozorišnom maratonu koji će pod sloganom „Teatar na filmu, film u teatru“, biti održan od 14. do 20. juna u Narodnom pozorištu u Somboru.
U ovom crnohumorniom komadu o traumatizovanom društvu i pojedincima koji se leče kroz agresiju, destrukciju i samodestrukciju, igraju Igor Đorđević (Martin, Riči, Dejan), Nikola Vujović (Điđa, Saša, Gaga), Miloš Đorđević (Voja, Milan, Biksa), Sonja Milojević (Katarina, Majda, Svetlana) i Suzana Lukić (Mina, Ksenija, Iva).
Dramaturg je Spasoje Ž. Milovanović, scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostime Marina Medenica, a muziku Srđan Marković.
Predstava, koju je Narodno pozorište u Beogradu uradilo u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, premijerno je izvedena 1. oktobra 2013. godine u Šapcu i 12. oktobra na Sceni "Raša Plaović".
Tokom maratona, publika će moći da vidi i predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Regionalnog pozorišta Novi Pazar, Istarskog narodnog kazališta iz Pule, Gledališča Koper, Pozorišta mladih Novi Sad, Teatra Rugantino iz Zagreba, Narodnog pozorišta Užice, Pozorišta „Boško Buha“...
M.B.

Više o 23. Pozorišnom maratonu možete pročitati OVDE