Vesti

JAVNO PREDUZEĆE PTT SAOBRAĆAJA SRBIJE POKLONILO KULTURNA DOBRA ZA MUZEJ

22 decembar 2010

Generalni direktor Javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbije Goran Ćirić poklonio je upravniku Narodnog pozorišta Božidaru Đuroviću kulturna dobra koja će po potrebi biti u postavci Muzeja Narodnog pozorišta.

Na ceremoniji primopredaje, održanoj u sredu 22. decembra, Ćirić je uručio monografiju „170 godina Pošte Srbije“, koja se sastoji od tekstualnog i likovnog dela, i katalog godišnjeg izdanja poštanskih maraka za 2010. godinu.
Đurović se, u ime Kuće, zahvalio Ćiriću što je izrazio želju da poseti Narodno pozorište i novoosnovani Muzej i istakao da je uveren da nacionalne institucije, bez obzira koliko su na prvi pogled različite, uvek imaju nešto zajedničko.
- Između ostalog, imamo muzeje koji bi u bliskoj budućnosti mogli konkretno da sarađuju, ali i Branislava Nušića koji je nekada, na dva različita načina, bio i naš i vaš službenik – rekao je upravnik Narodnog pozorišta.
Ćirić se zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da te dve institucije, od kojih je pošta “nešto malo starija, povezuje mnogo toga”. On je precizirao da monografija predstavlja pokušaj da se “kroz prostor i vreme ispriča istorija koja traje 170 godina”.
M.B.