Vesti

Miloš Biković ponovo u ulozi Armana Divala u melodrami „Dama s kamelijama”, izvođenje 10.decembra počinje u 21 čas

6 decembar 2018

Jedan od najtalentovanijih srpskih glumaca mlađe generacije Miloš Biković ponovo će posle kraće pauze, prouzrokovane brojnim profesionalnim obavezama koje je imao u prethodnom periodu, pre svega u inostranstvu, zaigrati u ulozi Armana Divala, jednog od glavnih junaka melodrame „Dama s kamelijama“.
 
Ova predstava, nastala po romanu Aleksandra Dime Sina, u režiji Juga Radivojevića, u decembru će biti izvedena dva puta – 10. u terminu od 21 čas i 25. s početkom u 19,30.
 
U toj sentimentalnoj i veoma realističnoj ljubavnoj priči, lik koga tumači Biković - mladić iz ugledne porodice, zaljubljuje se u nesrećnu i na smrt bolesnu parisku kurtizanu Margaritu Gotje (Marija Vicković).

Za razliku od drugih, brojnih, muškaraca, Arman je iskreno voli. Margarita uzvraća ljubav i njih dvoje, nošeni emocijama, zajedno beže na selo.

Međutim, njegov uticajni otac Žorž Dival (Nebojša Dugalić) sklapa ponudu sa nesuđenom snajkom, kako bi spasao čast porodice. Neizlečivo bolesna Margarita prihvata ponudu uz uslov da otac, kada ona umre, kaže istinu Armanu…

U ovoj predstavi, koja se već šestu sezonu igra na „kartu više”, uloge tumače i Stela Ćetković (Pridans), Kalina Kovačević (Nanin), Dimitrije Ilić (Varvilj), Andreja Maričić (Gaston Rije), Slobodan Beštić (Grof de Žire), Milena Đorđević (Nišeta), Lepomir Ivković (Gustav) i Bojana Stefanović (Olimpija).

Scenograf je Boris Maksimović, kostime je uradila Bojana Nikitović, a muziku Kornelije Kovač.
M.B.