Vesti

NA SCENI „RAŠA PLAOVIĆ“ PREMIJERNO IZVEDENA ROMANTIČNA KOMEDIJA „FRENKI I DžONI“

15 april 2016

Romantična komedija „Frenki i Džoni“, po tekstu američkog dramskog pisca Terensa Mek Nelija, u režiji Tee Puharić, premijerno je izvedena 15. aprila na Sceni „Raša Plaović“.
U tom komadu o dvoje autsajdera, usamljenika u srednjim godinama, koji su emotivno oštećeni i drže gard prema ljubavi, ali, ipak, pokušavaju da se oslobode predrasuda i vrate nadu da ljubav može da se dogodi u bilo kojim godinama, igraju Sloboda Mićalović (Frenki) i Igor Đorđević (Džoni), dok je glas radijskog spikera poveren inspicijentu Milošu Obrenoviću.
Publika je sa velikom pažnjom pratila ovu veoma aktuelnu priču koji govori o skidanju oklopa, o dozvoljavanju mogućnosti da budemo voljeni, pa i povređeni, jer suprotan stav neminovno vodi ka praznini.
Posle nešto više od sedamdesetak minuta veoma ubedljive igre, pozdravila je umetnike gromoglasnim aplauzom.  
Za razliku od istoimenog filma Gerija Maršala iz 1991. godine, sa Al Paćinom i Mišel Fajfer, u glavnim ulogama, ovde nema sporednih likova, jer je u pitanju duodrama.
Njen okvir je borba dvoje usamljenih ljudi da pronađu sebe i prevaziđu strahove...
U autorskoj ekipi su Jelena Paligorić (dramaturg), Vanja Popović (scenograf i kostimograf), Matija Anđelković i Marko Marić (kompozitori), Anka Gaćeša (scenski pokret) i Vladimir Petričević (dizajner zvuka).
Producent je Boris Mišković.
Predstava je urađena u okviru umetničko-poslovne saradnje sa Narodnim pozorištem Sombor u kojem će premijera biti održana 15. juna u ponoć, u okviru 24. „Pozorišnog maratona“.
Komad je praizveden 2. juna 1987. godine u of-brodvejskom pozorištu „Manhattan Theatre Club“, u režiji Pola Benedikta, a naslovne uloge tumačili su F. Marej Abraham i Keti Bejts.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE