Vesti

U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA ODRŽAN ZAVRŠNI KONCERT RADIONICE VOKALNE TRADICIJE "BISTRIK"

10 jun 2015

Završni koncert radionice vokalne tradicije "Bistrik", održan je u ponedeljak 15. juna u prepunom Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.
Na programu su bile pesme u kojima su mladi pevači pokazali svoj raskošni talenat - Karavilje lale, Šta se ono zeleni, Šta s ono čuje na onoj strani, More na kraj selo Damjan tanel vodi, Kučika tiča…
Oduševljena publika uživala je i u etničkom miksu tradicionalnog teksta, kao i u novim melodijama sa zanimljivim ritmičkim nizanjem stihova u višeglasnom izvođenju.
Radionica koju vodi priznata umetnica Bilja Krstić, otvorena je 2012. godine na Kolarčevom narodnom univerzitetu u Beogradu. Osmišljena je sa ciljem da na umetnički način populariše tradicionalnu muzičku kulturu Srbije i pruži mogućnost talentovanim pevačima da zavole, nauče i prenose svoje znanje generacijama koje dolaze.
U prethodne tri godine, radionica je učestvovala na značajnim kulturno umetničkim manifestacijama, a na Internacionalnom takmičenju evrposkih zemalja u Rumuniji, prošle godine, osvojila je drugo mesto u konkurenciji od 37 takmičara.
M.B.