Vesti

JEDINSTVENI MUZIČKO–SCENSKI ŠOU GRUBB 13. MARTA NA VELIKOJ SCENI

1 mart 2016

Jedinstveni muzičko–scenski šou GRUBB stiže 13. marta (20,00 Velika scena) u Narodno pozorište u Beogradu, nakon velikog međunarodnog uspeha i nastupa u Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj.
GRUBB (Gypsy Roma Urban Balkan Beats) je autentična grupa koju su napravili mladi Romi iz Srbije u saradnji sa međunarodnim umetnicima. Ova neobična ekipa predvođena je poznatim kanadskim rediteljem Seržom Denonkurom, kao i članovima svetski priznatog kreativnog tima.
Sa puno ljubavi, entuzijazma i šarma ovi mladi Romi otkrivaju svet pozorišne umetnosti, a svoje istinite priče prenose u nezaboravno pozorišno iskustvo, mjuzikl sirove energije i neodoljivih ritmova. Vođeni velikom željom i neospornim talentom, predstavljaju nam svoju muziku i ples, jedinstvenu kombinaciju modernih urbanih bitova i vekovima stare tradicionalne romske muzike.
Međutim, GRUBB je mnogo više od scene i nastupa. GRUBB je kroz spoj iskrene humanosti i umetnosti po prvi put mladim Romima dao priliku da se se njihov glas čuje daleko, da iz Srbije odjekne širom sveta. Tako učesnici, koji su ujedno i kompozitori i pisci, donose na binu svoju realnu, svakodnevnu borbu protiv predrasuda, isključenosti iz društva i diskriminacije, kao i priče o prvim ljubavima i prijateljstvu.
Ova humanitarna avantura počela je u GRUBB centrima za podučavanje, koji proteklih deset godina pomažu društvenu integraciju mladih Roma širom Srbije. Revolucionarnost u radu ovih centara leži u kombinovanju programa za podučavanje sa umetničkim programima, čime se motiviše školovanje Roma i uvećava njihovo samopouzdanje i veštine.
GRUBB-ov duh socijalnog preduzetništva od ključne je važnosti za njegovu samoodrživost i zapošljavanje. Veliki broj GRUBB predavača su alumni, danas mentori i uzori novim članovima. Profit koji GRUBB šou pravi, nastupajući širom sveta, u potpunosti je namenjen GRUBB centrima za edukaciju mladih Roma. (www.grubbmusic.com)
Reditelj je Serž Denonkur, njegov asistent Danijel Rašitović, a šef Orkestra Albert Zekić.