Vesti

DUODRAMA „MAGNETI“ NARODNOG POZORIŠTA SOMBOR, 10.06. GOSTUJE NA SCENI „RAŠA PLAOVIĆ"

5 jun 2015

Duodrama „Magneti“, po tekstu Ivana Panića, u režiji Dušana Jovića i produkciji Narodnog pozorišta Sombor, biće izvedena u sredu 10. juna (20,30) na Sceni „Raša Plaović".
Predstava, koja je premijerno odigrana 20. maja 2011. godine, kroz komičnu prizmu odnosa između dvojice kumova Dušana i Obrena, kritikuje aktuelno stanje moralnih vrednosti u srpskom društvu danas.
Dušan je mašinski inžinjer koji u nedostatku radnih mesta ne radi u struci već biva primoran da otvori stolarsku radionicu. On postaje stolar koji svojim poštenim radom jedva prehranjuje svoju porodicu, dok je njegov kum Obren neobrazovan čovek koji drži kafanu i ćevabdžinicu. Obren ima „veze“, malo radi, a puno zarađuje. Dušan je fin čovek koji godinama trpi Obrenovo primitivno, bahato ponašanje. Kum ga godinama vređa i koristi, a Dušan ne da ne ume, već mu njegova sofisticiranost ne da da mu se usprotivi…
Svako od nas lako može da prepozna deo ili celog sebe u likovima Dušana i Obrena, o čemu će, kako režidelj Jović kaže, „neki rado pričati, dok drugi neće sami sebi smeti da priznaju da su se prepoznali”. Uloge tumače Srđan Aleksić i Mihajlo Nestorović.
Scenografiju predstave radila je Ivana Desančić, za kostim je bila zadužena Mirna Ilić, a za dizajn zvuka Aleksandar Vaci.
M.B.