Vesti

NEMANjA BOGUNOVIĆ PROMOVISAO NAJNOVIJI ALBUM U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA

16 novembar 2012

Promocija najnovijeg albuma poznatog srpskog gitariste Nemanje Bogunovića - "The Soundtrack" održana je u petak 23. novembra u Muzeju Narodnog pozorišta.

Na albumu se nalazi 14 autorskih aranžmana nezaboravnih filmskih tema, koje je Bogunović aranžirao za gitaru., a neke od njih su: "Doktor Živago", "Treći čovek", "Afera Tomas Kraun", "Doručak kod Tifanija", "Šindlerova lista"..Pored autora, na promociji su govorili kustos Muzeja Narodnog pozorišta Dragan Stevović, kompozitor Zoran Simjanović, i urednik u Radio Beogradu Aleksandra Paladin koja je istakla da iako je reč "o specifičnom disku, on je pravi izazov ne samo za slušaoce, nego i za njega kao umetnika".
- Ovaj disk preporučujem i kao slušalac i kao muzikolog, jer on zaista ima sve one prave umetničke i profesionalne vrednosti koje zavređuju slušalačku pažnju svakog od nas - rekla je gospođa Paladin.
Stevović je pročitao recenziju za album koju je napisao poznati dubrovački kompozitor Đelo Jusić. On je, između ostalog, ocenio da Bogunovićeva interpretacija na ovom kompakt disku deluje "prijatno, nenapadno i mladalački poletno".
Na promociji su emitovana i dva video spota za numere iz filmova "Doktor Živago" i "Šindlerova lista", dok je Bogunović uživo izveo kompoziciju iz ostvarenja Martina Bresta "Miris žene". Posle promocije u Muzeju Narodnog pozorišta, Bogunović će svoj album  uskoro predstaviti u Vašingtonu, Njujorku, Čikagu, San Dijegu i drugim gradovima SAD-a...
M.B.

Biografija:
Nemanja Bogunović, gitarista, kompozitor i aranžer, je rođen 1981. godine u Beogradu. Sa šesnaest godina upisuje Univerzitet u Las Vegasu u klasi prof. Rejmonda Vilijamsa, a godinu dana kasnije počinje rad sa čuvenom španskom porodicom Los Romeros.
Diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi Vere Ogrizović.
Održao je koncerte i javne nastupe u Srbiji, SAD-u, Kanadi, Meksiku, Španiji i Italiji, a nastupao je kao solista sa vodećim orkestrima u Srbiji i Americi.
Stipendista je Vlade Sjedinjenih Americkih Država.
Izdao je albume "Ballad For a Princess and Beloved Classics" i "Pensamientos Latinos", kao i zbirku transkripcija za gitaru.
Privukao je pažnju ljubitelja gitare svojim efektivnim izvođenjem koncerta "Aranjuez" Hoakina Rodriga.
Zbog svog delikatnog tona i muzičkog temperamenta dobio je epitete "Gitarista poetske muzikalnosti" i "Džentlmen sa gitarom".
Nastupao je za članove srpske i španske kraljevske porodice, kao i za čuvene holivudske zvezde poput Barbre Strejsend, Šon Pena, Kevina Kostnera, Mela Gibsona i drugih.
Osnivač je Beogradskog kvarteta gitare, a 2003. godine Princeza Linda Karađorđević ga je imenovala za umetnickog direktora Fonda „Kraljević Tomislav Karađorđević".
Nekoliko puta je održao koncerte pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku.