Vesti

Umetnički rukovodilac Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“ Đorđe Pavlović čestitao Dejanu Saviću Vukovu nagradu

8 februar 2018

Umetnički rukovodilac Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“, maestro Đorđe Pavlović svesrdno je čestitao svom kolegi i upravniku Narodnog pozorišta Dejanu Saviću Vukovu nagradu.

„U ime Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“ i u svoje lično ime, čestitam Vam na Vukovoj nagradi koju ste dobili za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru. Ovo izuzetno priznanje otišlo je u ruke jednom od prvih članova Filharmonije mladih na što smo naročito ponosni“, naveo je Pavlović u čestitki.

„Kao jedan od naših najpoznatijih umetnika u svetu, ostvarili ste značajan umetnički trag kojim ste ukazali mnogim mladim članovima naše „Pašćan“ filharmonije da se do umetničkih priznanja dolazi samo dugogodišnjim radom i istrajavanjem na beskrajnom putu umetnosti i tako nastavili svoje dejstvo i prisustnost u Filharmoniji mladih. Još jednom od srca Vam čestitamo na ovoj prestižnoj nagradi i želimo Vam još mnogo umetničkih ostvarenja i uspeha u ličnom životu“, poručio je Pavlović.

Vukova nagrada za 2017. godinu uručena je Saviću 6. februara na svečanosti u Predsedništvu Srbije.
M.B.