Vesti

Uspešno gostovanje soprana Snežane Savičić Sekulić u Pozorištu na Terazijama na premijernom izvođenju mjuzikla „Fantom iz opere“

9 oktobar 2017

Sopran Snežana Savičić Sekulić nastupila je sa velikim uspehom u slavnom mjuziklu Endrjua Lojda Vebera „Fantom iz opere“, koji je 7. oktobra premijerno izveden u Pozorištu na Terazijama, u režiji Juga Radivojevića

Uz glumački ansambl, Hor, Balet i Orkestar jedinog muzičkog teatar u našoj zemlji, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koja je prvi put nastupila u nekom mjuziklu, tumačila je ulogu primadone Karlote Đudičeli.

„Ova uloga, sa veoma zahtevnim vokalnim deonicama, pisana je za školovanu pevačicu. Predstavu smo spremali pola godine i za to vreme stekla sam dodatno glumačko i pevačko iskustvo koje je za mene bilo od neprocenjivog značaja“, kaže, u izjavi za sajt Narodnog pozorišta, Snežana Savičić Sekulić.

„Fantom iz opere“, koji važi za najpopularniji i najkompleksniji mjuzikl u celini, izveden je pod dirigentskom upravom Vesne Šouc, u scenografiji Aleksandra Denića, kostimima Tatjane Radišić i koreografiji Konstantina Kostjukova.
M.B.

Galerija