Vesti

VEB SAJT NARODNOG POZORIŠTA, U IZBORU REDAKCIJE ČASOPISA PC PRESS, PROGLAŠEN ZA NAJBOLjI SRPSKI SAJT U KATEGORIJI "ŽIVOT"

30 januar 2015

U godišnjem izboru najboljih domaćih sajtova, koji već 18. godina organizuje časopis PC Press, veb sajt Narodnog pozorišta u Beogradu, proglašen je za najbolji domaći sajt u 2014., u kategoriji „Život”.
Na  svečanosti održanoj  u četvrtak 29. januara  u Skupštini grada Beograda, nagradu su zajednički primili članovi veb tima Dejan Tasić, Vojin Petrović, Bojan Belić, Milan Kovačević, Marija Knežević, Jovan Tarbuk,  Petar Antonović i Mikojan Bezbradica.
U obrazloženju stručnog žirija PC Press-a, između ostalog, navedeno je da je reč o odličnom sajtu, jedne od najznačajnijih i najstarijih institucija kulture na ovim prostorima, u kojem su pokriveni svi bitni aspekti.
Posebno je pohvaljena verzija sajta na engleskom koja je, prema njihovoj oceni, „prevagnula da u zaista jakoj konkurenciji proglasimo sajt Narodnog pozorišta u Beogradu pobednikom u kategoriji Život“.
U užem izboru za ovo prestižno priznanje, osim našeg, bili su i sajtovi www.tarzanija.com, www.urbanbug.net, www.zivotinje.rs i www.lepotaizdravlje.rs
Izbor 50 najboljih domaćih veb sajtova je tradicionalna manifestacija koju PC Press organizuje od 1997, a ove godine nagrade su dodeljene u još četiri kategorije.
U kategoriji „Vesti“ pobedio je sajt www.b92.net, u kategoriji “Servisi“ sajt www.poreskauprava.gov.rs, u kategoriji „Baza znanja“ sajt www.britischcouncil.rs, a u kategoriji „Blog sajt“ www.psihoverzum.com
U ovogodišnjem izboru, pored sajtova odabrani su i najbolji nastupi na društvenim mrežama, kao i najbolje mobilne aplikacije.
PC Press je najugledniji domaći računarski časopis koji u kontinuitetu izlazi od 1995. godine.
Sajt Narodnog pozorišta u Beogradu, koji je pokrenut iste godine, danas na mesečnom nivou ima oko 50.000 poseta.
M.B.