Vesti

ZLATA SESARDIĆ SAHRANjENA NA NOVOM GROBLjU U BEOGRADU

21 decembar 2010

Tema krstarenja je "Čojstvo i junaštvo". Kapetan broda kroz svet Baha, Betovena, Njegoša, sv. Stefana Dečanskog, cara Konstantina, Griga i Šopena, povešće publiku po različitim zemljama, kroz vekove, ali i podučiti raznovrsnim vrlinama.
Koncept interaktivnih koncertnih predstava je postavljen u Londonu 2001.godine gde je ocenjen kao do sada nigde viđen koncept približavanja umetnosti deci.
Ovo je sveobuhvatni obrazovni program idealan za decu od 5 do 15 godina. Kroz igru, radost, zabavu, kviz znanja i aktivno učestvovanje u programu, publika proširuje znanje iz istorije, geografije, baleta, klasične muzike, slikarstva, ali je podstaknuta i na zdrav način života, ishrane, negovanje vrlina i dobrih navika.
Deo koncertnog krstarenja je i koktel u Foajeu Narodnog pozorišta na kome će se kapetan i posada pojaviti u uniformama, a prvi oficiri, umetnici solisti, u atraktivnim kostimima u kojima su nastupili na programu krstarenja.
Na svakom koktelu posebno će biti predstavljen i "član posade" važan za krstarenje a nije viđen na sceni: režiser, dramaturg, majstor za osvetljenje.
Važan deo koktela je dodela nagrada najaktivnijoj deci, ali i odraslima, koji su se istakli u učestvovanju ili znanju "pređenog programa“ nakon krstarenja.
M.B.