Вести

„Царство небеско - Епика балканика“ на 63. Стеријином позорју: Стеријине награде за глумачко остварење, оригиналну сценску музику, сценски покрет, драматургију и Округлог стола критике и Награда „Дневника“

3 јун 2018

На 63. Стеријином позорју, које је од 26. маја до 3. јуна одржано у Новом Саду, представи  „Царство небеско - Епика балканика“, у режији Јернеја Лоренција и продукцији Народног позоришта у Београду и Битеф театра, припало је шест награда.

Одлуком стручног жирија,којим је председавала костимографкиња Маја Мирковић, а чланови су били драмска списатељица Тања Шљивар, драматуршкиња и драмска списатељица Бранислава Илић, редитељка Ксенија Крнајски и глумац Новак Билбија, Стеријина награда за глумачко остварење припала је Бојану Жировићу, Стеријина награда за оригиналну сценску музику Кармини Шилец, Стеријина награда за сценски покрет Грегору Луштеку, док је Матиц Старина добио Специјалну Стеријину награду за драматургију.

Једногласном одлуком жирија Удружења позоришних критичара и театролога Србије у саставу: Бојана Јанковић (председница), Ивана Петровић и Спасоје Ж. Миловановић, представи  „Царство небеско - Епика балканика“ припала је и Стеријина награда Округлог стола критике 63. Стеријиног позорја за најбољу представу, која од ове године носи име „Дејан Пенчић Пољански“.

Редитељу Лоренцију, такође једногласном одлуком жирија, у саставу Мирослав Стајић, председник, Нина Попов и Наташа Пејчић, припала је Награда редакције новосадског листа „Дневник″ за уметничко остварење.
М.Б.

Комплетан извештај жирија 63. Стеријиног позорја можете погледати ОВДЕ: