Вести

ДЕЈАН САВИЋ ОТВОРИО СЕЗОНУ РУМУНСКЕ НАЦИОНАЛНЕ ОПЕРЕ У ТЕМИШВАРУ

23 септембар 2014

Истакнути српски диригент Дејан Савић отворио је нову сезону Националне румунске опере у Темишвару.
Он је у овоме банатском граду, где је иначе чест и радо виђен гост, дириговао свечаном представом Вердијеве Травијате пред пуним гледалиштем које је овацијама испратило уметнике са сцене.  
У насловној улози се представио домаћи сопран Михаела Марку, уметница која је каријеру започела управо у овоме театру а данас наступа широм Европе, у операма попут Театра Фениче у Венецији, Театра Комунале у Болоњи, Веронској Арени и др.
Одличан утисак, поред изврсног Хора и Оркестра, употунили су и млади тенор великог потенцијала Јоан Хотеа, дебитант у улози Алфреда, као и дугогодишњи првак ове реномиране Опере баритон Дан Патака.
В.д. директора Опере Народног позоришта гђица Ана Зорана Брајовић заједно са маестром Савићем, искористила је прилику да са домаћинима утврди све неопходне детаље око предстојећег значајног гостовања наших уметника у Темишвару почетком новембра, са Вагнеровом опером Летећи Холанђанин. На овај начин обнавља се сарадња коју су две националне институције културе имале пре више година, с обзиром да ће као узвратну посету Темишварска опера у Београду извести Пучинијево ремек - дело Турандот у суботу, 6. децембра, у оквиру обележавања годишњице овог великог италијанског композитора.

Уметници