Вести

ДОБРОТВОРНИ КОНЦЕРТ НАЦИОНАЛНОГ АНСАМБЛА “КОЛО” 16. МАРТА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

12 март 2012

Добротворни концерт Националног ансамбла “Коло”, на којем ће као гости наступити и солисти Опере Народног позоришта, биће одржан у петак 16. марта у 20 часова на Великој сцени.

Концерт, под називом “Коло пријатељства”, у режији Божидара Ђуровића, је годишњи, ексклузивни, добротворни пројекат који повезује људе и племените циљеве кроз уметност. Програм обухвата игаре и песме Националног ансамбла “Коло” са ексклузивним гостима, који премијерно наступају са ансамблом, чинећи тако нов и непоновљив програм.
Концерт “Коло пријатељства” је конципиран у духу традиционалне уметности коју ансамбл “Коло” негује и презентује, а гости ће бити Јадранка Јовановић – мецосопран, Снежана Савичић-Секулић – сопран, Софија Пизурица – сопран, Дејан Максимовић – тенор, Хон Ли – тенор, Владимир Андрић – баритон и Драгољуб Бајић – бас.
За диригентским пултом смењиваће се Даринка Матић-Маровић, Ивона Еклемовиђ и Драгана Јовановић
Међу гостима овог јединственог догађаја, биће и друге јавне личности из културе и спорта, као и представници дипломатског кора.
Целокупан приход од продаје карата намењен је невладиној организацији “Наша Србија”, која пружа помоћ и заштиту деци. У своје програме организација укључује децу из Србије и земаља региона, уз велики број пројеката и акција који се реализују под покровитељством госпође Татјане Тадић. Такође, сваког лета на Тари ”Наша Србија” организује за децу “Школу пријатељства”, чији су незаборавни гости били и учесници “Коло пријатељства”.
М.Б.