Вести

ГЛУМЦИМА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА БРАНКУ ЈЕРИНИЋУ, МАРИЈИ ВИЦКОВИЋ И КАЛИНИ КОВАЧЕВИЋ УРУЧЕНЕ „ЗЛАТНЕ ЗНАЧКЕ“

10 мај 2017

Награда „Златна значка“, за допринос развијању културних делатности у Србији, коју додељују Културно-просветна заједница Србије и Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије, уручена је глумцима Народног позоришта у Београду Бранку Јеринићу, Марији Вицковић и Калини Ковачевић на свечаности одржаној у среду 10. маја на Сцени „Раша Плаовић“.
Ове године додељено је укупно 50 признања, а међу добитницима се налазе и други истакнути уметници, музичари, глумци, сликари, књижевници, професори, новинари, привредници из Србије и дијаспоре...
Једногласне одлуке, на седници одржаној 24. априла, донео је жири којим је председавао проф. Милован Витезовић, а чланови су били књижевник Марија Бишоф, музички уредник Урош Дојчиновић, менаџер у култури Олга Милојевић и редитељ Славенко Салетовић.
Уместо Марије Вицковић, која је због професионалних обавеза била спречена да присуствује свечаности, признање је у њено име преузела Калина Ковачевић.
Награда, која се састоји од позлаћене значке и повеље - графичког листа, установљена је 1976. године.
М.Б.