Вести

СОЛИСТА БАЛЕТА АЛЕКСАНДАР ИЛИЋ ДОБИТНИК ВИШЊИЋЕВЕ НАГРАДЕ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

31 октобар 2014

Солиста Балета Народног позоришта у Београду Александар Илић овогодишњи је лауреат Вишњићеве награде за животно дело, коју додељује Културно-образовни центар Шид.
У образложењу комисије, састављене од свих досадашњих добитника ове награде, а коју чини  19 најистакнутијих радника из културног живота општине Шид, наведено је да ово признање „треба да крунише богату и плодну уметничку каријеру Александра Илића“.  
- Веома смо поносни што Шид има појединца као што је Александар Илић, који је својим изузетним културним стваралаштвом  подсетио и домаћу и светску културну сцену на име града из ког долази. Вишњићеви дани су најпригоднија прилика за славу свих Вишњићевих следбеника, људи који дају свој максимум у уметничком раду и стварању, који подижу глас, буде свест и позивају на културно просветљење, а у чији низ се ове године уврстио и Александар Илић – пише у саопштењу Културно-образовног центра Шид, достављеном Народном позоришту.
Вишњићева награде за животно дело додељује се „истакнутим појединцима чији се рад у култури издиже над просечним и подиже уметничке вредности све више и више“.
Признање је уручено у недељу 2. новембра на свечаној академији, у Културно-образовном центру Шид.
М.Б.