ИГОР ЂОРЂЕВИЋ ДОБИТНИК "ЗОРАНОВОГ БРКА" НА 23. "ДАНИМА ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА“

28 октобар 2014

Награда "Зоранов брк", друге такмичарске вечери Фестивалa "Дани Зорана Радмиловића“ у Зајечару, припала је прваку Народног позоришта у Београду Игору Ђорђевићу.
Једногласном одлуком жирија, престистижно признање за најбољу глумачку бравуру, додељено му је за улоге Мартина, Ричија и Дејана у представи "Бизарно", по тексту Жељка Хубача и у режији Снежане Тришић.
У овом црнохуморниом комаду о трауматизованом друштву и појединцима који се лече кроз агресију, деструкцију и самодеструкцију, осим Ђорђевића, играју и Никола Вујовић (Ђиђа, Саша, Гага), Милош Ђорђевић (Воја, Милан, Бикса), Соња Милојевић (Катарина, Мајда, Светлана) и Сузана Лукић (Мина, Ксенија, Ива).
Представа, коју је Народно позориште у Београду урадило у копродукцији са Шабачким позориштем, премијерно је изведена 1. октобра 2013. године у Шапцу и 12. октобра на Сцени "Раша Плаовић".
На Фестивалу, од 26. октобра до 2. новембра, у оквиру такмичарске конкуренције, биће изведено седам представа.
Поред Народног позоришта у Београду, на овој традиционалној манифестацији која се ове године одржава по 23. пут, учествују и Позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ Зајечар, "Атеље 212" Београд, Српско народно позориште Нови Сад, Народно позориште Сомбор, Народно позориште „Тоша Јовановић“ Зрењанин и Крушевачко позориште.
М.Б.