Вести

ЈОШ ЈЕДАН УСПЕШАН КОНЦЕРТ ФИЛХАРМОНИЈЕ МЛАДИХ „БОРИСЛАВ ПАШЋАН“

12 децембар 2010

Чланови Филхармоније младих „Борислав Пашћан“, баш као и пре два и по месеца, када су последњи пут свирали на Великој сцени Народног позоришта, поново су одушевили публику у препуној сали. Овога пута, у недељу 12. децембра, приредили су хуманитарни концерт „Новогодишње радости младих“, посвећен деци са посебним потребама Београда, а на програму су била дела Хачатурјана, Глинке, Рахмањинова, Божића и Чајковског.

Диригент је био Ђорђе Павловић, концертмајстор Милица Жугић, солиста на виолини Настасја Војиновић, док је за медијацију била задужена Даница Томковић.
Пре концерта, у 11 часова, у простору друге галерије, отворена је изложба радова деце са посебним потребама „Различити погледи“.
Филхармонија младих “Борислав Пашћан” једина је омладинска филхармонија која ради у Београду. Основана је 1978. година на иницијативу групе студената Музичке академије који су изучавали дириговање код Борислава Пашћана, диригента Опере и Балета Народног позоришта у Београду. Датум оснивања је уједно и датум првог концерта у Дому омладине - 17. јануар 1978. године.
М.Б.