Вести

Министарка културе Албаније Мирела Кумбаро Фурџи посетила Народно позориште у Београду

20 октобар 2017

Делегација министарства културе Републике Албаније, на челу са министарком Мирелом Кумбаро Фурџи, посетила је у петак 20. октобра Народно позориште у Београду.

У отвореном и срдачном разговору са управником Дејаном Савићем, разматране су могућности културне сарадње и размене програма и пројеката међу националним установама културе.

Угледне госте, у току дана примили су и заменик управника Националног театра Александар Стаматовић, директор Сектора стручних и општих послова Самур Ранковић и в.д. директора Опере Јанко Синадиновић који су госпођи Кумбаро Фурџи уручили реплику Печата Народног позоришта и фото-монографију „Скривена лепота“, у којој се на 140 страна налазе портрети чланова Драме, Балета и Опере, ентеријери зграде, дешавања „иза кулиса“...

У оквиру посете, гости су обишли зграду и Музеј позоришта, а са веома богатим историјатом и репертоаром Народног позоришта, као и начином функционисања наше значајне српске културне институције, која ће ускоро прославити 150 година постојања, детаљно их је упознао директор Музеја Драган Стевовић.

Такође, на лицу места имали су и прилику да се упознају са процесом креативног рада у  неколико позоришних радионица.

М.Б.