НА СЦЕНИ “РАША ПЛАОВИЋ” ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “ИСТОРИЈА СРПСКЕ АДВОКАТУРЕ”

11 фебруар 2012

Промоција књиге групе аутора „Историја српске адвокатуре“ одржана је у суботу 11. фебруара на Сцени „Раша Плаовић“.

На тај начин, и званично је отпочела сарадња Народног позоришта са Адвокатском комором Србије (АКС) која је садржана у оквиру Протокола о сарадњи. Овај документ, 25. јануара ове године у Музеју Народног позоришта потписали су управник Националног театра Божидар Ђуровић и председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић.
Књига “Историја српске адвокатуре” са поднасловом “Биографије знаменитих адвоката” је четврти запис из поменуте едиције, а обухвата биографије адвоката од настанка адвокатуре до 2000. године.
У раду на изради књиге учествовали су адвокати Вељко Губерина, Живојин Шестић, Никола Мемедовић и Жељко Фајфрић.
Уводну реч на промоцији одржао је председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић који је напоменуо да му је веома драго што је представљање ове значајне књиге уприличено у Народном позоришту – храму културе.
Ђорђевић је најавио да ће књига “доживљавати и друга, нова и нова, издања на ползу и радост наше професије”.
На промоцији је, између осталог, и речено да су аутори сматрали својом професионалном обавезом да израдом ове књиге заокруже поглавље историје свог сталежа и тако дају лични допринос садржају прославе 150 година адвокатуре у Србији.
Поводом тог догађаја, 25. фебруара у 12 часова на Великој сцени Народног позоришта одржаће се Свечана академија, док ће у вечерњем термину (19,30) бити одиграна култна балетска представа „Ко то тамо пева“.
М.Б.