Вести

НА СЦЕНИ „РАША ПЛАОВИЋ“ ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ДРАМА „КОД ВЕЧИТЕ СЛАВИНЕ“

16 април 2014

Представа "Код Вечите славине", по тексту Момчила Настасијевића, у адаптацији Слободана Обрадовића и режији Милана Нешковића, премијерно је изведена у среду 16. априла на Сцени "Раша Плаовић".
Прва поставка овог комада, не само у Народном позоришту, него и у Београду, наишла је на веома добар пријем код публике која је комплетан глумачки ансамбл наградила снажним аплаузом.
У фокусу драме коју је Настасијевић написао давне 1929. године је трагична, инцестуозна љубав брата и сестре, уз сукоб две породице док се у кафани обједињују животи људи из једног села.
Прича почиње у данашње време, затим се приказује радња од пре око 40 и на крају од пре 70 година...
У овом комаду, у којем писац нуди причу која је сва огрезла у проклетству крви и греха који се, као у грчкој трагедији, преноси с родитеља на децу, улоге су остварили Александар Срећковић (Сирчанин/ отац и син), Борис Пинговић (Подољац/отац и син), Вања Ејдус (Магдалена), Хана Селимовић к.г. (Тета Тина), Небојша Дугалић (Ћопа), Ненад Стојменовић (Роман), Димитрије Илић (Чика Јоле), Бранко Видаковић (Пијанац), Ивана Шћепановић (Сирчанка), Дејана Миладиновић (Подољка), Небојша Кундачина (Рапа), Миња Пековић к.г. (Смиља) и Нада Мацанковић к.г. (Цветана).
Драматург је Молина Удовички Фотез, сценограф Весна Поповић, а костимограф Тамара Бушковић.
У ауторској екипи су и Владимир Пејковић (композитор), Радован Кнежевић (сценски говор), Татјана Поповић (сценски покрет), Барбара Толевска (организатор), Сандра Роквић (инспицијент), Сандра Тодић (суфлер) и Милена Дебељковић (организатор на пракси).
М.Б.

Више фотографија са премијере можете погледати ОВДЕ