Вести

НА СЦЕНИ „РАША ПЛАОВИЋ“ ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА „НАРОДНА ДРАМА”

17 новембар 2016

Представа “Народна драма” о истополној љубави, али и о слободи, патријархату и емоцијама у фолк музици, коју је према тексту Олге Димитријевић, режирала Бојана Лазић, премијерно је изведена 17. новембра на Сцени „Раша Плаовић”.
У овој љубавној мелодрами, са политичким ангажманом који се изражава највише кроз афекте, улоге су остварили Ана Мандић (Анка), Сена Ђоровић (Бранка), Иван Марковић (Милан), Анастасиа Мандић (Јелица), Слободан Бештић (Драган) и студенткиње Нина Нешковић, Милица Сужњевић и Мина Обрадовић (Хор Анкиних другарица), док Нела Михаиловић и Александар Ђурица учествују у видео снимку који је режирао Горан Гајић.
"Народна драма" бави се љубављу у свим њеним нијансама, питањем слободе и храбрости спрам различитих избора, парадоксалном чињеницом да као друштво агресивно деградирамо стереотипним прихватањем поделе на елиту и широке народне масе.
Током непуна два сата трајања, гледаоци у препуној сали, суочили су се с критиком патријархата, феминизмом, питањима еманципације и побуне, као и полне, социјалне и сексуалне неравноправности.
Реч је о дипломском раду ауторке, праизведеном пре пет година у Позоришту "Бора Станковић" у Врању, а за ову верзију текст су адаптирали редитељка Лазић и драматург Слободан Обрадовић који је заједно са Молином Удовички Фотез, и драматург представе
Сценограф је Зорана Петров, костимограф Марина Меденица Вукасовић, композитор Владимир Пејковић, а аутор сценског покрета Дамјан Кецојевић.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ