Вести

На Великој сцени одржано донаторско гала вече са чувеном балетском звездом и највећим играчем данашњице Сергејем Полуњином

25 септембар 2020

У организацији Фондације „Сергеј Полуњин“ на Великој сцени Народног позоришта у Београду одржано је донаторско гала вече на коме је наступио и сам (чувени) Сергеј Полуњин, велика балетска звезда и највећи играч данашњице.

Сав приход од купљених улазница, као и многобројне донације од спонзора, Фондација је наменила стипендирању младих талентованих балетских играча и њиховом напретку.

Фондација „Сергеј Полуњин“ постоји две године и посветила се неговању младих талената и њиховом развоју са жељом да подржи и допринесе развој балетске уметности. 

У оквиру програма, наступили су и првак Балета Народног позоришта Јован Веселиновић, солисти Дејан Коларов и Татјана Татић и један од стипендиста Фондације – К. Морис из Хамбурга. 

Уочи почетка донаторске гала вечери, публици су се обратилe директорка Фондације „Сергеј Полуњин“ Зрнка Мишковић и власница модне агенције „Фабрика“ Весна Мандић која се захвалила Народном позоришту као добром домаћину који је помогао да се угости велики уметник, а овакав догађај добије свечани карактер. 

Она је истакла да је требало веома много труда, рада и напора да се организује један овакав догађај, на највишем могућем нивоу. 

Полуњин је последњи пут гостовао у Народном позоришту у марту 2019. године када је три вечери заредом, пред препуном салом, играо главну улогу у балету „Посвећење“ Јуке Оиши.

Народно позориште се радује сваком сусрету са овим изузетним уметником и планира нову сарадњу у скорој будућности.