Вести

На Великој сцени уручене Награде „Ардалион“

24 децембар 2017

Награде „Ардалион“, које су представа „Иванов“ и глумци Хана Селимовић и Предраг Ејдус освојили прошлог месеца на 22. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу „Без превода“, уручене су у недељу 24. децембра на Великој сцени, после извођења тог Чеховљевог комада, у режији Татјане Мандић Ригонат.

Реч је о наградама стручног жирија за најбољу представу, најбољу женску и најбољу мушку улогу, које је, на пригодној свечаности, уручио директор ужичког Народног позоришта и коселектор фестивала Зоран Стаматовић.

У име „Вечерљих новости“, медијског покровитеља фестивала у Ужицу, новинарка културне редакције Миљана Краљ уручила је редитељки Мандић Ригонат уметничку слику "Мртва природа" Миодрага Ђиласа.

Већином гласова стручног жирија, којим је председавао српски редитељ Дејан Мијач, а чланови су били драматуршкиња Жељка Турчиновић из Хрватске, позоришна критичарка Наташа Нелевић из Црне Горе, архитекта и сценограф Радивоје Динуловић из Србије и глумац Зоран Љутков из Македоније, „Иванову“ је припала Награда „Ардалион“ за најбољу представу.

„Ардалион“ за најбољу женску улогу добила је Хана Селимовић за улогу Саше, а „Ардалион“ за најбољу мушку улогу - Предраг Ејдус за улогу Шебељског, обе у „Иванову“, који је са оценом 4,75 најбоља представа и по оцени публике.

Та награда ће, како је најавио в.д. директора Драме Жељко Хубач, који је био модератор свечаности, бити уручена следеће године када „Иванов“, у оквиру ревијалног дела програма, буде гостовао на Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу

На овогодишњој манифестацији, одржаној од 13. до 20. новембра, учествовали су театри из Србије, Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине.
М.Б.