Вести

Чувени светски бас Карло Коломбара гостовао у "Дон Ђованију" Волфганга Амадеуса Моцарта

27 март 2018

Један од најпознатијих светских басова претежно вердијевског репертоара и добитник оперског Оскара у 2017. години, славни италијански уметник Карло Коломбара, гостовао је 27. марта у Моцартовој опери "Дон Ђовани".

Коломбара, који је наступао у миланској Скали, Метрополитену у Њујорку, московском Бољшој театру, Позоришту Колон у Буенос Ајресу, Опери у Паризу, Ковент Гардену у Лондону, Арени у Верони … певао је улогу Дон Ђованија, насловног јунака ове опере, коју је Народно позориште остварило у копродукцији са Мадленианумом.

У седмом извођењу представе, коју је режирао Алберто Триола, под диригентском управом маестра Андреа Черте, наступили су и Оливера Меркурио (Дона Елвира), Драгољуб Бајић (Лепорело), Снежана Савичић Секулић (Дона Ана), Марко Живковић (Дон Отавио), Невена Матић (Церлина), Марко Пантелић (Мазето) и Александар Маневски (Комендаторе).

У представи је учествовао Хор, Оркестар и Балет Народног позоришта у Београду.

Сценографију је креирао, такође, гост из Италије Санти Тициано, а костиме Катарина Грчић Николић.

Ова опера у два чина, за коју је либрето написао Лоренцо да Понте, премијерно је изведена 22. новембра прошле године, на Дан Народног позоришта у Београду.
М.Б.