Вести

Народно позориште у Београду добитник Плакете за изузетан допринос култури у 2019. години

12 децембар 2019

Народно позориште у Београду добитник је Плакете за изузетан допринос култури у 2019. години, коју, у продукцији Агенције „Фабрика“, додељује стручни жири покрета „Фабрика добре енергије“, састављен од 22 угледне личности из света културе, уметности, спорта и економије. 

На свечаности одржаној 12. децембра на Великој сцени, признање је из руку директорке Фондације „Сергеј Полуњин“ Зрнке Мишковић примила управница Народног позоришта у Београду Ивана Вујић. 

- Бескрајно сам захвална на овом признању. Мислим да сада живимо у времену за једну озбиљну реченицу. Она гласи: „Немогуће је само последњи ступањ могућег“. У то име живели - поручила је Ивана Вујић, поздрављена снажним аплаузом публике.  

Церемонија уручења уприличена је у оквиру манифестације „Изузетне личности 2019“, коју Агенција „Фабрика“ организује осми пут заредом.

На тој манифестацији која за циљ има промоцију друштвене одговорности, акценат је стављен на јавне личности које се издвајају својим аутентичним и позитивним ставом према животу и раду, али и које морају да буду узор младима и општој јавности.

Манифестација, осим личности, препознаје и промовише компаније и установе као носиоце истинских вредности и на тај начин доприноси установљењу и развоју вишег стандарда културног миљеа Србије.
М.Б.