НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ ДОБИТНИК ПОВЕЉЕ „ВИТЕЗ ФЕСТА“

28 јун 2016

Одлуком Управног одбора Краљевског реда витезова, Народном позоришту у Београду  додељена је Повеља “Витез феста“ за 2016. годину.
У образложењу је наведено да је признање додељено за посебан допринос организацији овогодишњег „Витез феста“ и додаје да се на тај начин Народно позориште „прима у своје редове и производи у Витеза уметности“.  
- Бити витез, значи остати безусловно веран судбини, односно божијој промисли, прихватити патњу, борбу... написано је на Повељи коју је на свечаности, у Скупштини града Београда у Старом двору, уручио Хаџи Зоран Мрђеновић, оснивач и покретач Витез феста.
„Витез фест“ је мултимедијални витешки спектакл који се одржава на велики празник деце – Врбицу/Цвети на Београдској тврђави.
Пoд слoгaнoм: „Клинци и клинцeзe, пoсtaниte принчeви и принцeзe!“, oживљава праву, правцату мoдeрну интерактивну бajку.
Крeирaјући jeдинствeни доживљај зa дeцу и туристe, нa инoвaтивaн и eдукaтивaн нaчин пoвeзуje бajкoвитo врeмe витeзoвa и мoдeрнo дoбa, Бeoгрaдску тврђaву Дeспoтa Стeфaнa и Кaмeлoт Крaљa Aртурa, витeшкe турнирe и кoмпjутeрскe игрицe, срeдњeвeкoвнe хaљинe и висoку мoду, тeaтaр и мултимeдиjaлнe инстaлaциje, двoрску музику и тeхнo, кoвaни мaч и хoлoгрaм, Србиjу и свeт.
М.Б.