НЕБОЈШИ ДУГАЛИЋУ УРУЧЕНА НАГРАДА ГРАДА БЕОГРАДА ЗА ПОЗОРИШНО СТВАРАЛАШТВО

17 април 2014

Награда Града Београда за позоришно стваралаштво уручена је у четвртак 17. априла у Старом двору прваку Националног театра Небојши Дугалићу.
На свечаности, поводом дана Града Београда, признање му је уручио председник Привременог органа престонице Синиша Мали.
Дугалић је награђен за улогу Роберта у представи "Издаја", по тексту Харолда Пинтера, у режији Горана Шушљика и продукцији Југословенског драмског програма.
У образложењу комисије, којом је председавала драмска уметница Љиљана Седлар, наведено је да је Дугалић овом улогом показао "врхунски професионализам, тачан и прецизан, са њему својственим сценским шармом, дискретност и истинитост".
- Раскошна палета вештина даје посебност његовим креацијама које на сцени делују зачудно, а лако. Потпуно чудесног дара, да свему што одигра подари склад и меру. Верујемо да ће његов Роберто, са сцене која носи име великана позоришне уметности Бојана Ступице, дуго напајати београдску публику искреним и инспиративним емоцијама - пише у образложењу.
Представа је премијерно изведена 15. децембра прошле године на Сцени "Бојан Ступица" ЈДП-а.
Најпрестижније градско признање - Награда Града Београда, додељује се сваке године током прославе Дана Београда (од 16. до 19. априла), а намењено је истакнутим појединцима и тимовима, за изузетан допринос у 16 различитих области.
М.Б.