Вести

НУШИЋЕВА "ГОСПОЂА МИНИСТАРКА", С РАДМИЛОМ ЖИВКОВИЋ У НАСЛОВНОЈ УЛОЗИ, ПОНОВО НА РЕПЕРТОАРУ ОД 7. НОВЕМБРА

1 новембар 2016

Нушићева "Госпођа министарка", у режији Јагоша Марковића, с Радмилом Живковић у насловној улози, после годину и по дана паузе, поново се од 7. новембра враћа на редовни репертоар Велике сцене.
У великом ансамблу су и Гојко Балетић (Сима Поповић), Олга Одановић (Дара), Марко Јањић (Рака), Александар Срећковић (Чеда Урошевић), Андреја Маричић (Др Нинковић), Бранко Видаковић (Ујка Васа), Добрила Стојнић (Тетка Савка), Анђелка Миливојевић (Тетка Даца), Димитрије Илић (Пера Калeнић), Радован Миљанић (Панта), Дејана Миладиновић (Соја), Бранко Јеринић (Теча Јаков), Дарко Томовић (Сава Мићић), Павле Јеринић (Пера Писар), Иван Иванов (Бистро дете/ Жандар), Бојана Бамбић (Анка), Милена Ђорђевић (Учитељица) и Милан Гердијан (Никарагуа).
Биће то 142. извођење ове представе од премијере која је одржана 10. марта 2004. године.
У међувремену, ова шала у четири чина, на разним фестивалима, освојила је бројне награде.
На глумачким свечаностима „Миливоје Живановић” у Пожаревцу, Радмила Живковић је добила Награду публике за најбољу глумицу вечери, Награду стручног жирија за најбољу глумицу вечери и Награду стручног жирија за најбољу глумицу на Свечаностима.
Првакиња Драме Народног позоришта освојила је и Награду публике за најбоље глумачко остварење (49. Стеријино позорје у Новом Саду), Награду публике на Фестивалу "Нушићеви дани" у Смедереву...
На истој манифестацији, "Госпођа министарка" је проглашена за најбољу представу фестивала.
Међу лауреатима је и Олга Одановић која је за улогу Даре, на „Данима Зорана Радмиловића” у Зајечару, освојила "Зоранов брк"...
Сценографију је урадио Борис Максимовић, а костиме Божана Јовановић.
Представа је последњи пут била на репертоару 10. маја прошле године.
М.Б.