Вести

Одржана београдска премијера високо награђиване представе „Ситнице које живот значе”

23 октобар 2022

Београдска премијера високо награђиване представе „Ситнице које живот значе“, по истоименом бестселеру једног од најпопуларнијих италијанских писаца данашњице Лоренца Маронеа, која је обележила ово културно лето, одржана је 23. октобра на Сцени „Раша Плаовић".

Овај комад који говори о љубави, пријатељству и помоћи у чијем фокусу се налази пензионисани књиговођа Чезаре, „старо џангризало“ који пред сам крај живота добија жељу да из корена промени свој карактер, Народно позориште у Београду урадило је у копродукцији са Бео Арт-ом и Центром за културу Тиват, у драматизацији Ђорђа Kосића и режији Андреја Носова. 

После успешне премијере 12. августа на 18. фестивалу Пургаторије у Тивту, представа је освојила два признања на 9. Фестивалу Нови Тврђава театар – глумици Нели Михаиловић припала је Награда за најбољу женску улогу, а Младен Андрејевић је за лик Чезареа освојио Награду „Милан Гутовић”.

О раду на представи редитељ Носов је рекао:
За мене је овај рад, и то ткање тих малих ситница, тих односа, заправо нешто што ме највише узбудило и што ми је најзначајније. Мислим да смо у трагању за тим људима и препознавању у нашем окружењу тих људи који се налазе у тим малим окршајима заправо успели да пронађемо неку тачну нит и неку добру меру тога шта је ту заправо стварно једно велико питање у односу на живот, а шта је судбина трагична, јер свако може бити трагичан.

Представа ће до краја месеца имате две репризе - 24. и 27. октобра.