Вести

Представа „Ситнице које живот значе“ гoстовала на Смотри уметности „Мермер и звуци“ у Аранђеловцу

27 август 2022

Представа „Ситнице које живот значе“, по тексту једног од најпопуларнијих италијанских писаца данашњице Лоренца Маронеа, у драматизацији Ђорђа Косића и режији Андреја Носова, гостовала је 27. августа у Дворани парк у Аранђеловцу, у оквиру Смотре уметности „Мермер и звуци“.

У том комаду о љубави, пријатељству и помоћи у чијем фокусу се налази пензионисани књиговођа Чезаре, „старо џангризало“ који пред сам крај живота добија жељу да из корена промени свој карактер, главну улогу тумачи Младен Андрејевић, а у подели су и Нела Михаиловић (Росана), Вања Ејдус (Kатерина), Душан Матејић (Данте), Нина Нешковић (Ема) и Раде Ћосић (Лео).

Сценограф је Дејан Тодоровић, Селена Орб је креирала костиме, музику је компоновао Драшко Аџић, док је Марија Миленковић била задужена за сценски покрет.

Сарадници на представи су Александра Лозановић (помоћник редитеља), Марија Kовачевић (извршни продуцент), Сања Угринић Мимица (инспицијент) и Гордана Перовски (суфлер).

Представа је премијерно изведена 12. августа на Великој сцени Центра за културу Тиват, у оквиру Фестивала медитеранског театра „Пургаторије“.

Пре београдске премијере, планиране у октобру на Сцени „Раша Плаовић“, комад „Ситнице које живот значе“ (који је Народно позориште у Београду урадило у копродукцији са Бео Арт-ом и Центром за културу Тиват), биће изведен 2. септембра (20,00) и на 9. Амбијенталном позоришном фестивалу „Нови тврђава театар“ у „Вили Станковић“ у Чортановцима.