Vesti

Predstava „Sitnice koje život znače“ gostovala na Smotri umetnosti „Mermer i zvuci“ u Aranđelovcu

27 avgust 2022

Predstava „Sitnice koje život znače“, po tekstu jednog od najpopularnijih italijanskih pisaca današnjice Lorenca Maronea, u dramatizaciji Đorđa Kosića i režiji Andreja Nosova, gostovala je 27. avgusta u Dvorani park u Aranđelovcu, u okviru Smotre umetnosti „Mermer i zvuci“.

U tom komadu o ljubavi, prijateljstvu i pomoći u čijem fokusu se nalazi penzionisani knjigovođa Čezare, „staro džangrizalo“ koji pred sam kraj života dobija želju da iz korena promeni svoj karakter, glavnu ulogu tumači Mladen Andrejević, a u podeli su i Nela Mihailović (Rosana), Vanja Ejdus (Katerina), Dušan Matejić (Dante), Nina Nešković (Ema) i Rade Ćosić (Leo).

Scenograf je Dejan Todorović, Selena Orb je kreirala kostime, muziku je komponovao Draško Adžić, dok je Marija Milenković bila zadužena za scenski pokret.

Saradnici na predstavi su Aleksandra Lozanović (pomoćnik reditelja), Marija Kovačević (izvršni producent), Sanja Ugrinić Mimica (inspicijent) i Gordana Perovski (sufler).

Predstava je premijerno izvedena 12. avgusta na Velikoj sceni Centra za kulturu Tivat, u okviru Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“.

Pre beogradske premijere, planirane u oktobru na Sceni „Raša Plaović“, komad „Sitnice koje život znače“ (koji je Narodno pozorište u Beogradu uradilo u koprodukciji sa Beo Art-om i Centrom za kulturu Tivat), biće izveden 2. septembra (20,00) i na 9. Ambijentalnom pozorišnom festivalu „Novi tvrđava teatar“ u „Vili Stanković“ u Čortanovcima.