Вести

ПРИХОД ОД ПРЕДСТАВЕ “ДР” БИЋЕ УПЛАЋЕН НА РАЧУН АКЦИЈЕ “БИТКА ЗА БЕБЕ”

7 октобар 2011

У оквиру акције Фонда Б92 „Битка за бебе“, којој се прикључило и Народно позориште, 7. октобра на Великој сцени изведена је Нушићева комедија „Др“ у режији Јагоша Марковића.

Уочи почетка представе, публици се обратио заменик управника Народног позоришта Борислав Балаћ који је рекао да се Кућа са великом радошћу прикључила поменутој акцији.
Он је најавио да ће комплетан приход од представе бити уплаћен на рачун те акције чији је циљ прикупљање средстава за куповину 100 инкубатора за превремено рођене бебе у Србији, а присутни су тај гест поздравили громогласним аплаузом.
Додајмо и да је веома лепим одзивом, наша верна публика на најбољи могући начин подржала ову племениту акцију.
На улазу у фоаје Велике сцене, разводнице су сваком посетиоцу поклониле беџ и флајер захваљујући којем су детаљније могли да се упознају са циљевима акције “Битка за бебе”.  
Улоге у популарној комедији, која је премијерно изведена 26. јуна 2008. године, остварили су Предраг Ејдус, Радмила Живковић, Александар Срећковић, Ивана Шћепановић, Бранко Видаковић, Александра Николић, Олга Одановић, Јелисавета Сека Саблић, Хаџи Ненад Маричић, Радован Миљанић, Наташа Нинковић, Драган Николић, Ивана Жигон и Милан Вучковић.
М.Б.