РЕВИЈА ПРЕДСТАВА “ШЕКСПИРУ У ЧАСТ”, ТОКОМ НОВЕМБРА, ПОВОДОМ 400 ГОДИНА ОД СМРТИ СЛАВНОГ ЕНГЛЕСКОГ ПЕСНИКА И ДРАМСКОГ ПИСЦА

26 октобар 2016

Ревија представа под називом “Шекспиру у част”, поводом 400 година од смрти славног енглеског песника и драмског писца, који се, према више различитих извора, сматра за највећег писца на енглеском језику и драматурга светског гласа, биће одржана током новембра на обе сцене Народног позоришта.
У том периоду, публика ће моћи да погледа више различитих наслова овог класика са репертоара српских позоришта, а први од њих, 2. новембра, на Сцени “Раша Плаовић” (20,30), биће “Хамлет” у режији Николе Завишића и извођењу ансамбла Драме Српског народног позориште из Новог Сада.
Наредног дана, на истом месту и у исто време, биће одиграна дипломска представа “Бити или не бити” студената Академије лепих уметности и медија у класи проф. Божидара Ђуровића и Хаџи Ненада Маричића.
На Великој сцени, 18. новембра (19,30), термин је резервисан за “Хенрија Шестог”, у режији Никите Миливојевића који говори о племићким поделама у средњевековној Енглеској и сукобу са Француском.
Уједно, биће то и јубиларно 50. извођење овог комада који је ансамбл Драме Народног позоришта у Београду премијерно извео 11. маја 2012. године у чувеном лондонском Глоб театру, у оквиру “Културне олимпијаде”.
Неколико дана касније, 23. новембра, Миливојевић ће се, такође на Великој сцени, у истом термину, представити са још једним насловом – овога пута у питању је “Перикле”, у извођењу ансамбла Шабачког позоришта.
Књажевско српски театар из Крагујевца гостоваће 25. новембра (Велика сцена, 20,00) са комедијом “Сан летње ноћи”, у режији Пјера Валтера Полица који је тој тананој бајци о људским страстима, сукобима и неспоразумима дао политичку, психолошку, социјалну и духовну домензију.
Ревија ће бити завршена наредног дана, на Сцени “Раша Плаовић” (20,30), представом “Ромео и Јулија”, у режији Николе Завишића и извођењу ансамбла Народног позоришта "Тоша Јовановић" из Зрењанина.
М.Б.

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА:
ПАКЕТ УЛАЗНИЦА ЗА СВИХ ШЕСТ ПРЕДСТАВА - 1200 ДИНАРА (ВАЖИ ДО 2. НОВЕМБРА)
50% ПОПУСТА ЗА ДОНОСИОЦА ФЛАЈЕРА (флајер ће бити дистрибуиран путем часописа "Life+", а моћи ће да се набави и код разводница у Народном позоришту)
Телефон благајне: 011 2620 - 946