Вести

САЊА КЕРКЕЗ И НЕВЕНА ЖИВКОВИЋ ОТВОРИЛЕ НОВУ СЦЕНУ У СРПСКОЈ АМБАСАДИ У КОПЕНХАГЕНУ

1 децембар 2010

Оперским концертом чланица Народног позоришта у Београду - Сање Керкез и Невене Живковић, 29. новембра отворена је Сцена “Мало позориштe” у оквиру Српског културног центра при амбасади наше земље у Копенхагену.

Првакиња опере, уз клавирску пратњу Живковићеве, извела је популарне оперске арије из дела Рахмањинова, Чајковског, Вердија, Пучинија, Калмана, Белинија...
Пре концерта, у холу центра, бројни посетиоци били су у прилици да погледају изложбу академског вајара и сликара из Новог Сада Вукашина Гикића.  
У изјави за наш сајт, Сања Керкез је оценила да је веома лепо знати да у иностранству постоје такви репрезенти Србије, попут амбасадорке у Данској Виде Огњеновић, која на прави начин уме да прикаже разне културне вредности наше земље.
Она је додала да је атмосфера на концерту, којем су, осим наших људи из дијаспоре,  присуствовали представници данске културне јавности и дипломатског кора, била величанствена.
Од 16. септембра прошле године, када је отворен Српски културни центар, чији је идејни творац била Огњеновића, (на слици) уметници из Народног позоришта чести су и врло радо виђени гости за чије наступе увек влада веома велико интересовање.
Српска дијаспора у тој скандинавској земљи броји близу 10.000 људи.
М.Б.