Вести

СЕДИШТА СА СЦЕНЕ „РАША ПЛАОВИЋ“ ПОКЛОЊЕНА РОМСКОМ ТЕАТРУ „SUNO E RROMENGO“

4 октобар 2011

Народно позориште у Београду поклонило је ромском Театру „Suno e Rromengo“ из Нових Карловаца мобилно монтажно-демонтажно гледалиште са 171 местом за седење и 110 фиксних столица које су демонтиране са Сцене „Раша Плаовић“.

Уговор о донацији, чија вредност износи милион динара, потписали су у уторак 4. октобра управници Божидар Ђуровић и Зоран Јовановић.
Ђуровић је том приликом подсетио да Народно позориште, поред државе која издваја веома озбиљна финансијска средстава, уз себе има и велики број пријатеља – донатора који, такође, помажу да Кућа ради у што бољим условима.
- Из тог разлога, управа Националног театра веома добро зна колико су донатори, којима се и овом приликом захваљујем, битни. Са друге стране, наша обавеза је да и ми, када смо у прилици, будемо донатори онима којима можемо да помогнемо. Уз сагласност Министарства културе, информисања и информационог друштва, Управа Народног позоришта одлучила је да Teatru „Suno e Rromengo“ поклони седишта са Сцене „Раша Плаовић“ – рекао је Ђуровић.
Он је изразио наду да ће ова донација побољшати услове за рад тог театра и омогућити публици да у што конфорнијим околностима прати његове представе које су, како је оценио, веома вредноване не само код нас, него и у свету.
Захваљујући се на донацији, Јовановић је рекао да су сви у Teatru „Suno e Rromengo“ били пријатно изненађени тим гестом Народног позоришта. Он је додао да се нада да би овом донацијом напокон требало да буде решен њихов вишегодишњи проблем везан за гледалиште.
М.Б.