Vesti

SEDIŠTA SA SCENE „RAŠA PLAOVIĆ“ POKLONjENA ROMSKOM TEATRU „SUNO E RROMENGO“

4 oktobar 2011

Narodno pozorište u Beogradu poklonilo je romskom Teatru „Suno e Rromengo“ iz Novih Karlovaca mobilno montažno-demontažno gledalište sa 171 mestom za sedenje i 110 fiksnih stolica koje su demontirane sa Scene „Raša Plaović“.

Ugovor o donaciji, čija vrednost iznosi milion dinara, potpisali su u utorak 4. oktobra upravnici Božidar Đurović i Zoran Jovanović.
Đurović je tom prilikom podsetio da Narodno pozorište, pored države koja izdvaja veoma ozbiljna finansijska sredstava, uz sebe ima i veliki broj prijatelja – donatora koji, takođe, pomažu da Kuća radi u što boljim uslovima.
- Iz tog razloga, uprava Nacionalnog teatra veoma dobro zna koliko su donatori, kojima se i ovom prilikom zahvaljujem, bitni. Sa druge strane, naša obaveza je da i mi, kada smo u prilici, budemo donatori onima kojima možemo da pomognemo. Uz saglasnost Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, Uprava Narodnog pozorišta odlučila je da Teatru „Suno e Rromengo“ pokloni sedišta sa Scene „Raša Plaović“ – rekao je Đurović.
On je izrazio nadu da će ova donacija poboljšati uslove za rad tog teatra i omogućiti publici da u što konfornijim okolnostima prati njegove predstave koje su, kako je ocenio, veoma vrednovane ne samo kod nas, nego i u svetu.
Zahvaljujući se na donaciji, Jovanović je rekao da su svi u Teatru „Suno e Rromengo“ bili prijatno iznenađeni tim gestom Narodnog pozorišta. On je dodao da se nada da bi ovom donacijom napokon trebalo da bude rešen njihov višegodišnji problem vezan za gledalište.
M.B.